Het hoe en waarom van een Wortelkanaalbehandeling

Rondom het krijgen van een wortelkanaalbehandeling gaan allerlei verhalen de ronde. En anno 2023 zijn er nog steeds veel onduidelijkheden. In dit artikel leggen we uit waarom we wortelkanaalbehandelingen toepassen en welke voordelen deze voor uw gebit hebben.

Wanneer u last heeft van een dikke wang of kiespijn die maar niet over gaat, kunt u last van een ontsteking hebben. Een wortelkanaalbehandeling is dan een must. Een wortel-kanaalbehandeling is een tandheelkundige procedure welke plaats vindt nadat er is geconstateerd dat een tand of kies ontstoken of geïnfecteerd is. Het doel van de behandeling is om de tand of kies te behouden (te redden). Nadat het kauwgedeelte van de kies is open geboord, wordt het ontstoken weefsel en de zenuw uit het kanaal verwijderd. Dit alles gebeurt met kleine vijltjes. Daarna wordt het grondig gespoeld, gedesinfecteerd en afgesloten met een speciale vulling om verdere infectie te voorkomen.

Na de wortelkanaalbehandeling is de ontsteking verholpen en bent u snel van de hevige pijn verlost. Bovendien wordt uw kies behouden. De behandeling zorgt er bovendien voor dat verdere verspreiding van de infectie wordt tegen gegaan.

Wanneer u last hebt van een dikke wang of zere kies, aarzel dan niet om ons te contacten. Wanneer we er op tijd bij zijn, kan de wortelkanaalbehandeling het leven van een tand redden. Tegenwoordig is het ondergaan van een dergelijke behandeling dankzij alle moderne technieken bovendien hartstikke goed te doen.

Meer bekijken?