Loop niet door met een afgebroken tand of kies

Het kan de beste tandenpoetser overkomen. Tijdens het eten van een broodje, stuk fruit of een reep chocolade breekt een tand of kies af. Echt heel vervelend en wanneer het een tand betreft, bovendien niet fijn qua aangezicht.

In onze praktijk merken we dat niet iedereen ervan op de hoogte is dat het niet goed is om door te lopen met een afgebroken tand of kies. Afgezien van het feit dat geen prettig gevoel is, kan zoiets in het slechtste geval zelfs tot een ontsteking leiden.

Ons advies: wanneer u kampt met een gebroken tand of kies, neem dan direct contact op met uw tandarts. Geef tijdens het telefoongesprek zo goed en helder als mogelijk aan hoe de situatie in uw mond is. Wanneer een tandarts het nodig acht, kan er over worden gegaan tot een spoed-afspraak. Wanneer een kies eerder is afgebroken, is er een kans dat dit vaker zal gebeuren. Het is daarom geen gek idee om met de tandarts te bespreken hoe de conditie van uw gebit is en of er mogelijk tanden en of kiezen aan kronen, of vervanging toe zijn. Keep smiling!

Meer bekijken?