Tandenknarsen verhelpen

Tandenknarsen kan onschuldig lijken, maar grote problemen veroorzaken. Wie tandenknarst, schuift de tanden krachtig heen en weer over elkaar. Dit gebeurt meestal ’s nachts, tijdens het slapen. Als dit een enkele keer voorkomt, is er geen reden tot paniek. Maar wanneer dit regelmatig gebeurt, kunt u kaakpijn, hoofdpijn of andere klachten krijgen. In onze praktijk weten we raad met tandenknarsen. Tandenknarsen valt onder “Gnathologie”. Gnathologie is het vakgebied van tandheelkunde wat zich bezighoudt met het kauwstelsel en de stoornissen daarvan.

Tandenknarsen kan verschillende oorzaken hebben. Hierbij valt te denken aan: door het gebruik van medicatie, door angst, door stress, door een overmatige consumptie van cafeïne en energydrank, door roken, door onverwerkte trauma’s of het komt gewoon voor in de familie (dan is het erfelijk). U hoeft overigens zelf niet eens te weten dat u tandenknarst. Maar, wanneer u regelmatig wakker wordt met pijn in de nek, hoofd of kaken, is de kans groot dat u dit doet. Uw tandarts kan ook aan uw gebit zien of er meer slijtage is (meer slijtage duidt vaak op tandenknarsen).

Het tandenknarsen kan verholpen worden door oefeningen en door een speciaal bitje. Neem gerust contact met ons op wanneer u denkt te tandenknarsen. Onze specialisten helpen u graag!

Meer bekijken?