Wist u dat wij een mondhygiënist in onze praktijk hebben?

 

Bij onze praktijk kunt u dus voor mondhygiëne en alle tandarts diensten terecht op het zelfde adres. Zo kunt u ook de afspraken direct achter elkaar inplannen. Voor onze patiënten is dat een mooie aanvulling voor de verzorging van het gebit.

Preventief

Wie al ervaring met mondhygiënisten geniet, kent de meerwaarde ervan. Voor degenen die het nog niet hebben ervaren, leggen we graag uit wat een mondhygiënist voor u kan betekenen. Door uw gebit twee keer per jaar door een mondhygiënist te laten reinigen, kunnen problemen aan het gebit worden voorkomen. Een mondhygiënist houdt zich namelijk bezig met optimale mondverzorging en preventie.

Als de tandarts u doorverwijst naar een mondhygiënist is dat om uw gebit grondig te laten reinigen of omdat er al problemen spelen. Een dergelijke specialist zal uw gebit perfect schoonmaken en u bovendien uitleggen hoe u uw gebit zelf optimaal kunt onderhouden. Mocht u met een tandvleesontsteking worstelen kan een mondhygiënist u daar uiteraard voor behandelen.

Ons advies voor een perfect gebit luidt: plan naast de halfjaarlijkse controle bij uw tandarts ook een bezoek aan een mondhygiënist in. Op deze manier doet u er alles aan om uw mond optimaal gezond te houden. Om tijd te besparen, is het verstandig om deze afspraken direct achter elkaar in te plannen. Door tussen de controles door dagelijks uw gebit consistent te reinigen (het liefst met een elektrische tandenborstel) en te flossen heeft veel invloed op de gezondheid van de mond. Saillant detail: vergeet bij het poetsen ook uw tong niet. Hier zijn bovendien speciale tongreinigers voor te koop. Kortom: wij zijn er om u te helpen om uw gebit in de best mogelijke conditie te houden. Neem gerust contact met ons om een afspraak voor zowel de tandarts als de mondhygiënist te plannen.

Meer bekijken?